Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

Team trajecten

Het werken in teams lijkt vaak leuk, maar is in de praktijk vaak weerbarstig. Het is de kunst om gebruik te maken van elkaars kracht en elkaar te versterken. Door hierop in te spelen, elkaar beter te leren kennen en door passende oefeningen in te zetten, ondersteunt De Langen Consultancy teams om samen te groeien tot effectieve teams, waarin (weer) met plezier gewerkt wordt. Er ontstaat weer flow! En dan gaat iedereen weer vol energie aan het werk, alles gaat (weer) als vanzelf. Bij De Langen Consultancy kun je terecht voor een traject op maat om je als team te ontwikkelen. Wij helpen je om daar te komen waar jij naartoe wilt!

Onze aanpak

We beginnen altijd met een intake om de vraag helder te krijgen. Waar loopt uw team vast? Of welke vaardigheden wilt u versterken? Is de vraag helder, dan is ook duidelijk wat het resultaat van het traject moet zijn. We stellen een programma op maat voor u en uw team samen. Hierbij zetten we tools, testen en werkvormen in, die passen bij de vraag, bij het team en bij de organisatie.

Teamcoaching

De Langen Consultancy werkt op een respectvolle wijze met teams. Met oog voor de eigenheid van ieder teamlid. In het traject van teamcoaching maken we op luchtige wijze gebruik van speelse oefeningen. Deze geven de teamleden inzicht in hun eigen rol. Maar ook de groepsdynamica wordt zichtbaar. Dit is de basis om te komen tot effectieve teams. Teamontwikkeling is het resultaat van goede samenwerking, maar hoe doe je dat? Daar gaan we mee aan de slag. Hierdoor stijgt jouw team tot grote hoogte en neemt jouw werkplezier enorm toe.

De Langen Consultancy heeft op speelse wijze team coaching verzorgd voor een team van Aveleijn (organisatie voor mensen met een beperking).
Ook verzorgen wij teamcoaching Persoonlijk Leiderschap voor managers/professionals en teams. 

MT Coaching & Executive coaching

Door  MT’s en executives te coachen kan weer inspiratie en enthousiasme ontstaan bij managers en/of Management-Teams. Door het creëren van een groepsgevoel op basis van een gezamenlijke cultuur en passende waarden, ontstaat (weer) energie, zodat alle leden  weer zin  krijgen om met elkaar te werken aan beoogde organisatiedoelstellingen.  In dit traject vergroot jij jouw vaardigheden om een hecht team te creëren, gericht op optimalisatie van de onderlinge verbindingen als executive. Onderlinge patronen worden verhelderd, zodat belemmeringen weggenomen kunnen worden. Voor elk MT ontwikkeld De Langen Consultancy een programma op maat.

Recent hebben we een heidag verzorgd voor een team aan de Universiteit Twente om de organisatie te herstructureren.

Verandermanagement

Een veranderproces starten is één ding, maar deze ook effectief maken en komen tot het gewenste resultaat is vaak een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Hierbij is een planmatige aanpak belangrijk, waarbij het inspelen op actuele zaken ook van groot belang is. Een combinatie van de juiste interventies is een lange termijn traject.
Het verandertraject bedraagt gemiddeld 9 maanden tot een jaar, dan is de cultuur weer afgestemd op dat wat nodig en gewenst is. Een intensief proces met vele spelers.

José heeft  sinds 2006 als interim/verandermanager in zorgorganisaties gewerkt, met inmiddels meer dan 15 opdrachten zoals Directeur Zorg, Manager Zorg & Ondersteuning en vele andere opdrachten. 

José  kan uw organisatie momenteel  in de rol van strategisch manager ondersteunen  als het gaat om interim/verander vraagstukken.
Wij zoeken in co-creatie met u naar passende oplossingen. 

Ook kan De Langen Consultancy voor u op zoek gaan naar een interim – manager, waarbij wij het schaduwmanagement verzorgen, zodat u verzekerd bent van een gewenst eindresultaat. 

Cultuurtrajecten & waardenworkshops

Meten is weten. Door met elkaar de huidige en de gewenste cultuur in kaart te brengen, creëren wij de basis voor een verbetertraject. Dit traject gaan wij tijdens een workshop van een dag samen vormgeven. We werken met een cultuurtest die we zelf ontwikkeld hebben (gebaseerd op een valide meetinstrument van Cameron & Quinn). Aan het eind van de dag heb je inzicht in culturen, in jouw huidige en de gewenste cultuur. Er is en een verbetertraject opgesteld, waarmee jij aan de slag kunt. Deze workshop is geschikt voor een afdeling en voor een afvaardiging van de hele organisatie.

De Langen Consultancy heeft cultuur- en waardentrajecten verzorgd voor diverse organisaties, waaronder Bureau Jeugdzorg, Universiteit Twente,  een autobedrijf, een welzijnsorganisatie en een zorgorganisatie. 

Referenties

Universiteit Twente

Kennismaken?

Heb je een vraag  om informatie of wil je graag even kennismaken? 
Vul onderstaand formulier in en stel je vraag, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord, uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

Contactgegevens

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?