Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

Team trajecten

Het werken in teams lijkt vaak leuk, maar is in de praktijk vaak weerbarstig. Het is de kunst om gebruik te maken van elkaars kracht en elkaar te versterken. Door hierop in te spelen, elkaar beter te leren kennen en door passende oefeningen in te zetten, ondersteunt De Langen Consultancy teams om samen te groeien tot effectieve teams, waarin (weer) met plezier gewerkt wordt. Er ontstaat weer flow! En dan gaat iedereen weer vol energie aan het werk, alles gaat (weer) als vanzelf. Bij De Langen Consultancy kun je terecht voor een traject op maat om je als team te ontwikkelen. Wij helpen je om daar te komen waar jij naartoe wilt!

Onze aanpak

We beginnen altijd met een intake om de vraag helder te krijgen. Waar loopt uw team vast? Of welke vaardigheden wilt u versterken? Is de vraag helder, dan is ook duidelijk wat het resultaat van het traject moet zijn. We stellen een programma op maat voor u en uw team samen. Hierbij zetten we tools en werkvormen in, die passen bij de vraag, bij het team en bij de organisatie.

Teamcoaching

De Langen Consultancy werkt op een respectvolle wijze met teams. Met oog voor de eigenheid van ieder teamlid. In het traject van teamcoaching maken we op luchtige wijze gebruik van speelse oefeningen. Deze geven de teamleden inzicht in hun eigen rol. Maar ook de groepsdynamica wordt zichtbaar. Dit is de basis om te komen tot effectieve teams. Teamontwikkeling is het resultaat van goede samenwerking, maar hoe doe je dat? Daar gaan we mee aan de slag. Hierdoor stijgt jouw team tot grote hoogte en neemt jouw werkplezier enorm toe.

De Langen Consultancy heeft op speelse wijze een team coaching verzorgd voor een team van Aveleijn (organisatie voor mensen met een beperking).

MT Coaching & Executive coaching

Door inspiratie en enthousiasme creëer jij een groepsgevoel waardoor iedereen enthousiast wordt en er zin in krijgt. Door het versterken van jouw aandacht en focus en dat van jouw team verbetert de bedrijfsvoering. In dit traject vergroot je jouw coachingsvaardigheden om een hecht team te creëren, gericht op optimalisatie van onderlinge verbinding.

Recent hebben we nog een mooie heidag verzorgd voor een team aan de Universiteit Twente om de organisatie te herstructureren.

Verandermanagement

Een veranderproces starten is één ding, maar deze ook effectief maken en komen tot het gewenste resultaat is vaak een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Hierbij is een planmatige aanpak belangrijk, waarbij het inspelen op actuele zaken ook van groot belang is. Een combinatie van de juiste interventies is een lange termijn traject.
Het verandertraject bedraagt gemiddeld 9 maanden tot een jaar, dan is de cultuur weer afgestemd op dat wat nodig en gewenst is. Een intensief proces met vele spelers.

De Langen Consultancy is sinds 2006 interim/verandermanager in zorgorganisaties.

Cultuurtrajecten & waardenworkshops

Meten is weten. Door met elkaar de huidige en de gewenste cultuur in kaart te brengen, creëren wij de basis voor een verbetertraject. Dit traject gaan wij tijdens een workshop van een dag samen vormgeven. We werken met een cultuurtest die we zelf ontwikkeld hebben (gebaseerd op een valide meetinstrument van Cameron&Quinn). Aan het eind van de dag heb je inzicht in culturen, in jouw huidige en de gewenste cultuur. Er is en een verbetertraject opgesteld, waarmee jij aan de slag kunt. Deze workshop is geschikt voor een afdeling en voor een afvaardiging van de hele organisatie.

De Langen Consultancy heeft cultuur- en waardentrajecten verzorgd voor diverse organisaties, waaronder Bureau Jeugdzorg, Universiteit Twente en een autobedrijf.

Referenties

Aveleijn

Medisch Spectrum Twente

Universiteit Twente

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?