Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

Klantervaring na coaching

Coaching is hard werken maar levert je veel op
Hoewel ze via haar werkgever een coach kon zoeken, koos Marije liever voor een coach buiten de organisatie. Iemand die niet meerdere collega’s begeleidde. Én bij voorkeur uit Twente of de Achterhoek omdat ze het gevoel had dat een no-nonsense mentaliteit het best bij haar zou passen. Haar leidinggevende en het hoofd HRM hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers en een coach kan je hierbij helpen.
Tijdens haar online zoektocht naar een coach kwam Marije op de website van De Langen Consultancy terecht. Marije vertelt over het eerste contact: “Door de informatie en de filmpjes op de website kreeg ik al een goed beeld van José de Langen. Het digitale intakegesprek dat volgde, bevestigde mijn gevoel dat José als coach bij mij past. Daarbij vond ik het ook belangrijk dat José een gecertificeerd coach is.”
Spiegel
Als hoogopgeleide dertiger met een drukke baan en een druk sociaal leven is Marije erg taakgericht. Ze neemt weinig tijd voor ontspanning en vindt het lastig om grenzen aan te geven. Haar coaching traject bestaat uit gesprekken, oefeningen en opdrachten. Marije: “Ik heb een studie en verschillende bijscholingen en cursussen gedaan. Allemaal over inhoudelijke onderwerpen. Ik miste iets dat ging over persoonlijke ontwikkeling. Dit coaching traject ging daar op in en dat was minstens net zo hard werken als mijn inhoudelijke opleidingen. José hield me een spiegel voor en maakte duidelijk waar mijn probleem lag. Bijvoorbeeld dat ik ruimte mag opeisen en niet altijd heel dienstverlenend hoef te zijn. Dit bespraken we dan met elkaar. Maar door oefeningen te doen, liet José me ook echt ervaren en voelen wat het met je doet als iemand te dichtbij komt en je niet op tijd je grenzen aangeeft. Het is prettig om met een relatieve buitenstaander als een coach te spreken over hoe je je voelt over bepaalde dingen. Met je partner, vriendinnen en familie heb je andere gesprekken, ook omdat je omgeving maakt dat je dingen doet zoals je ze doet. José geeft me dan net een ander perspectief. De coaching heeft mij uiteindelijk zelfverzekerder gemaakt en ik ben nu meer in balans.”
Humor
Ze hebben samen ook veel gelachen vertelt Marije: ”Met mijn nuchtere kijk vond ik oefeningen soms erg ongemakkelijk. Toch ontstonden ook hierdoor vaak weer mooie gesprekken. We deden bijvoorbeeld een bomen coaching. Samen wandelden we lekker door het bos en José vroeg mij wat ik een mooie boom vond. Ik dacht: Wat is dat nu voor gekke vraag. Uiteindelijk leverde dit me weer nieuwe inzichten op over hoe ik naar de wereld kijk.”
Aanrader
“Ik vind coaching zeker een aanrader voor iedereen die tegen de grenzen van zijn karakter aanloopt, zowel in werk als privé. Ik herken dit bij veel dertigers. Tijdens je studie ben je erg gericht op het opdoen van kennis, maar minder op hoe je zelf in elkaar zit. Je kunt veel leren van een coach die meer levenservaring heeft. José kan als coach heel goed spiegelen, verder is ze nuchter, heeft humor en is een tikkeltje spiritueel. Daar moet je voor open staan, maar je mag ook gerust zeggen dat je iets een gekke opdracht vindt. Wat ik heel mooi vind om te zien is dat dingen haar ook echt kunnen raken. Ze is echt trots als iets jou lukt.”

Maak het onmogelijke mogelijk, volg je eigen weg – Paulo Coelho-

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht

Ik ontvang graag het gratis E-Book mijn pad naar persoonlijk leiderschap

Kennismaken?

Heb je een vraag  om informatie of wil je graag even kennismaken? 
Vul onderstaand formulier in en stel je vraag, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord, uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

Contactgegevens

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?