Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

Een klantvraag uit mijn coach praktijk

WIL IK MIJ ONTWIKKELEN ALS DIRECTEUR OF  ALS INHOUDELIJK DESKUNDIG COMMUNICATIEPROFESSIONAL? 

Vraag
De vraag van Pieter, mijn coachee is; “wil ik mij ontwikkelen van manager naar directeur of wil ik me meer richten op een inhoudelijke richting in mijn vakgebied, namelijk communicatie?”

Loopbaan
Pieter is manager van een grote onderwijsinstelling en is in de leeftijd van circa 45 jaar. Hij heeft al jarenlang ervaring en vraagt zich af, hoe nu verder.  Hij twijfelt enorm! Een belangrijke vraag om te onderzoeken, want dit is een tweesprong in zijn carrière met grote gevolgen.

Volg je hart
Mijn boodschap is; doe dat wat het meest past bij jou en waar JIJ blij van wordt! Alleen wat is dat dan? Dat is vaak lastig! Keuzestress!
Ik heb Pieter ondersteund om via zijn intuïtie een antwoord te mogen ontvangen, door achtereenvolgens op twee stoelen plaats te nemen met zijn ogen dicht. Pieter verbindt zich hierdoor met zijn hart en gevoel én stelt zich open, hierdoor ontvangt hij antwoorden, die bij hem passen.

Oefening
Op de ene stoel is hij een vakinhoudelijk senior communicatieadviseur en op de andere stoel is hij directeur van een afdeling met communicatieprofessionals.  Enige minuten ondergaat hij deze oefening. Stilte en rust… en… ook spanning. 

Resultaat
Een helder weten waarin Pieter helemaal gaat voor…directeur, geen twijfel meer!  Zelfbewustzijn en helderheid komen boven.  Als coach vind ik dit ook een wonderbaarlijk fenomeen, vooral omdat ik dit ook zelf heb ondervonden. Een waardevolle oefening. 

Vertrouwen
Pieter kan nu aan de slag met een richting. Door mij te vertrouwen tijdens de oefening toont Pieter wendbaarheid. hij gaat mee met de oefening en laat het gebeuren. Ondanks een onzekere uitkomst. Zijn innerlijke wijsheid vertelt hem de weg, althans voor dit moment. Over een aantal jaren, kan het maar zo zijn, dat er een nieuwe tweesprong ontstaat, ook dan biedt deze oefening weer uitkomst. 

Praktijkvoorbeeld
Zomaar een voorbeeld uit mijn coaching praktijk. Hierdoor hoop ik jou inzicht te bieden wat coaching voor jou kan betekenen in jouw leven, relaties en werk. 

Vertrouwelijkheid
NB: De naam Pieter is natuurlijk gefingeerd, ivm de privacy van al mijn klanten. Pieter kan natuurlijk ook Carla heten…..

 

 

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht

Ik ontvang graag het gratis E-Book mijn pad naar persoonlijk leiderschap

Kennismaken?

Heb je een vraag  om informatie of wil je graag even kennismaken? 
Vul onderstaand formulier in en stel je vraag, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord, uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

Contactgegevens

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?