Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

Waarom tegenwerken in plaats van samenwerken

Waarom tegenwerken in plaats van samenwerken?
De laatste tijd kom ik het regelmatig tegen; in mijn werk maar ook in artikelen in de media. Iedereen is innovatief bezig. Of wil dat zijn. Er wordt flink geïnvesteerd. Maar vaak gaan grote, dure innovatietrajecten halverwege in rook op. Zo jammer. Hoe komt dat?

Harde en zachte kant
Als bedrijven en managers het over innovatie hebben dan gaat het meestal over de harde kant van innovatie. Verbeteringen worden gezocht in nieuwe systemen en technologieën. Lekker concreet en behapbaar. De zachte kant van innovatie zoals leiderschap, samenwerking, individuele talentontwikkeling, onderlinge afstemming en co-creatie worden vergeten. Terwijl ik denk dat hier de sleutel voor succes ligt. Hoe werken mensen samen? Geeft dit energie? Is iedereen tevreden? En worden de bedrijfsdoelstellingen gehaald?

Gehoord worden
Je medewerkers vinden het belangrijk om lekker enthousiast aan de slag te gaan en hun talenten te benutten. Ze willen hun toegevoegde waarde laten zien aan hun bedrijf. Ze hebben vaak allerlei goede ideeën om de organisatie een stapje verder te brengen. Is de cultuur in de organisatie zo, dat zij dit kunnen zeggen. En als zij ideeën aandragen, wordt er dan naar geluisterd? Wat mee gedaan? En welke waarden worden er gevolgd?

Krijgen medewerkers het gevoel niet gehoord te worden, dan verdwijnt de energie die zij eerder aan je bedrijf toevoegden.

Meer geld
Ik vind het belangrijk om juist daar de energie terug te brengen waar deze verloren is gegaan. En nee, dit gaat niet gepaard met investeringen van miljoenen. Goede wil, de neuzen dezelfde kant op en energie genereren levert je bedrijf veel mooie kansen, nieuwe producten, tevreden klanten en dus veel geld op!

Cultuur
Hoe zit het met de cultuur in jouw bedrijf? Zijn jouw medewerkers een innovatiemotor voor je bedrijf? En heb je waarden in jouw bedrijf als basis voor succes? In onze cultuurworkshop gaan we met JOU aan de slag. Ik luister, hoor je en vertaal dit naar de organisatiedoelstellingen en naar gezamenlijke waarden.

Interesse? mail@delangenconsultancy.nl en ik praat je graag verder bij over de werkzaamheden van De Langen Consultancy; leiderschap en wendbaarheid in organisaties.

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht

Ik ontvang graag het gratis E-Book mijn pad naar persoonlijk leiderschap

Kennismaken?

Heb je een vraag  om informatie of wil je graag even kennismaken? 
Vul onderstaand formulier in en stel je vraag, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord, uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

Contactgegevens

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?