Verwondering is het begin van wijsheid

– Socrates- 

(Persoonlijk) Leidinggeven bij thuiswerken

Coronacrisis
In tijden van crisis is het goed om met een heldere blik – als het ware vanaf een afstandje – naar jezelf en je (thuiswerk)omgeving te kijken.  

Leidinggeven op afstand
We werken massaal thuis. Dit vraagt iets anders van jou als medewerker en ook van jou als leidinggevende. Goed om hier aandacht voor te hebben. Want leidinggeven op afstand, hoe doe je dat? En ook hoe houd ik mijzelf, als medewerker gemotiveerd, terwijl ik thuis werk?’ Door deze geheel nieuwe situatie, ontstaan onbekende knelpunten Wie had dit een maand geleden kunnen bedenken?

Wendbaarheid
Wendbaarheid kun je vergelijken met zeilen. Bij het zeilen pas je voortdurend de zeilen aan, afhankelijk van de wind. Bij een storm zul je nog sneller moeten anticiperen en bijvoorbeeld de zeilen verkleinen en de stand aanpassen. Dit vereist precisie en laveren. Deze crisis zou je kunnen vergelijken met een storm.
Wat kun jij als medewerker doen om scherp aan de wind te zeilen? Wat heb jij nodig om te floreren en wat kun je hier zelf aan doen?
En wat zou jij aan jouw leidinggevende kunnen vragen om jou hierin optimaal te ondersteunen?

Contact
Naast het formele contact via onlinevergaderingen blijkt er ook behoefte te zijn aan informele contacten. Behoefte aan verbinding en saamhorigheid met collega’s. Dat valt nu ineens grotendeels weg. Hoe ga jij hiermee om?

Ideeën
Ik hoorde al wat leuke ideeën die ik graag met jou wil delen. Een online vrijdagmiddagborrel, waarbij je wel een glaasje wijn kunt drinken én je partner kan ook nog eens gemakkelijker aanschuiven, haha. Of een online koffiedate in de ochtend. Wij zijn sociale wezens en samenwerken en samenzijn doet ons goed! Door ook informeel het contact te blijven opzoeken, naast de formele vergadermomenten kun jij jouw creativiteit en flow beter ontwikkelen. Hier geloof ik in. En dit draagt weer bij aan een positieve bedrijfscultuur!

Inzichten
Er zullen in deze tijd nieuwe inzichten ontstaan die ons ook na de crisis verder kunnen helpen om anders te leren organiseren. In een crisis kan er echte transformatie plaatsvinden in een organisatie, team en bij jou persoonlijk.

Transformatie
Deze transformatie wordt nu onbewust, door de crisis, in gang gezet. Als (persoonlijk) leider is het goed om je hier bewust van te zijn. Want welke positieve ontwikkeling wil jij ontwikkelen om jouw organisatie en teams meer toekomstbestendig te maken?

Soft skills
In een toekomstbestendige organisatie verwacht ik dat soft skills zoals saamhorigheid, leiderschap vanuit vertrouwen belangrijker worden. Creativiteit en flexibiliteit kun je bereiken door samen de goede dingen te doen in een veilige omgeving.  Een voorwaarde om dit te bereiken is dat leidinggevenden hierin het goede voorbeeld geven. Vertrouwen en kwetsbaar opstellen, om mee te beginnen.

Dialoog
Dit kun je bereiken door met elkaar de dialoog aan te gaan. Door eerlijk en open te communiceren. Wat houdt ons werkelijk bezig? Hierdoor kunnen creativiteit en flexibiliteit vorm krijgen. Door echt naar elkaar te luisteren, ontstaan mooiere initiatieven.  De coronacrisis is bij uitstek een moment van reflectie, je staat meer op jezelf. Benut deze tijd om te werken aan jouw innerlijke ontwikkeling. En zoek van hieruit verbinding met elkaar. Zodat jij jouw creativiteit aanboort, deelt en vormgeeft. Hierdoor ontstaan mooie organisaties, waar nu en in de toekomst meer en meer behoefte aan is.

Meer weten? mail@delangenconsultancy.nl   M: 06-10 44 12 16

Even voorstellen; wie is José – bureau De Langen Consultancy?

José is gecertificeerd coach Leven, relaties en werkt meer dan 15 jaar als verandermanager, coach & organisatieadviseur. Als bestuurskundige heeft zij haar bureau opgericht in 2005. Als ervaringsgerichte coach richt zij zich op leiderschapsvraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling, met als doel ‘breng het hart (terug) in jouw organisatie, team en in jouzelf! Want je hart, dát klopt altijd!

het hart in de organisatie, team en in jouzelf

Lees meer over de online training in combinatie met persoonlijke coaching
Persoonlijk Leiderschap

Geef je nu op en je ontvangt meer informatie over jouw pad naar persoonlijk leiderschap; een 10 stappenplan.

 

Kennismaken?

Neem vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht

Ik ontvang graag het gratis E-Book mijn pad naar persoonlijk leiderschap

Kennismaken?

Heb je een vraag  om informatie of wil je graag even kennismaken? 
Vul onderstaand formulier in en stel je vraag, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord, uiterlijk binnen 2 werkdagen. 

Contactgegevens

Heb je gevonden
wat je zoekt?

Kan ik je helpen?